Ajuda
Un procés de participació promou la implicació de la ciutadania en la definició d’una política pública concreta. Té una durada delimitada en el temps i pot ser obert a tota la ciutadania o estar adreçat a un determinat col·lectiu o col·lectius de la població.
Fases del procés
La fase de recollida de propostes tindrà diferents moments clau:
Sessió informativa per explicar el procés i les raons que han portat a fer un procés participatiu a la plaça: dilluns 18 de gener, a les 18:30h a través de la plataforma Zoom
Enquesta d’usos de la plaça. Té per objectiu recollir quins són els usos actuals que es fan de la plaça i els nous usos que es podrien fer a l’espai. Trobareu penjat al Decidim El Prat una enquesta per a que ompliu, sobre tot, el veïnat de la zona. Aquesta també tindrà una adaptació especial i una proposta de treball concreta per tal de poder incloure als infants i adolescents en definir aquest nou espai a partir del treball l'aule dels centres educatius propers. L’enquesta s’iniciarà el 18 de gener i estarà activa fins al 12 de febrer.
Propostes al Decidim El Prat Si es prefereix es poden fer directament propostes sobre l’espai a través de la plataforma Decidim el Prat. Totes les propostes recollides seran posteriorment validades i treballades pels veïns i veïnes de la zona. Les propostes es podran fer entre el 18 de gener i el 3 de febrer (data del primer taller).
Tallers deliberatius Els tallers deliberatius estan pensats bàsicament per treballar amb el veïnat, teixit comercial i entitats del voltant de la plaça en dues línies, realització de propostes i validació de les mateixes, aportant tota la documentació generada pel departament d’urbanisme i les propostes recollides al Decidim El Prat, amb la participació de personal tècnic d’urbanisme que podrà ajudar a definir millor les propostes. Es convidarà a participar en dos tallers virtuals:
Taller 1. ENTORN DE LA PLAÇA. Dimecres 03 de febrer, de 18 a 20h a través de la plataforma Zoom.
El primer taller es centrarà en el debat sobre l’entorn de la plaça. Concretament es treballarà sobre el grau de pacificació de l’àmbit format pels carrers que envolten la plaça 17 de setembre: els carrers de Girona, d’Empúries i de Puigcerdà delimitats pels carrers de Jaume Casanovas i de Coronel Sant Feliu.
Taller 2. USOS DE LA PLAÇA. Dimecres 10 de febrer, de 18 a 20h a través de la plataforma Zoom
El segon taller es centra en el debat sobre els usos i les qualitats de la plaça. Concretament es treballarà sobre els usos, les característiques dels diferents espais i els elements necessaris per a la millora de la plaça ( mobiliari, vegetació, elements de joc i convivència d’activitats, etc).
Un cop recollides totes les propostes dels tallers i amb la informació derivada dels usos actuals de la plaça recollides a l'enquesta d'usos es procedirà a avaluar tota la documentació i elaborar un informe amb la mateixa que determini els usos destacats pel veïnat i els criteris amb els que hi ha més consens per la remodelació de la plaça.
Tota aquesta informació serà entregada al departament d'Urbanisme l'1 de març per a que la pugui avaluar i valorar d'incorporar-la en la proposta tècnica de remodelació final de la plaça.
Un cop analitazat tot plegat es farà retorn a la ciutadania amb tot allò que incorporarà la proposta de remodelació de l'espai.
Un cop analitzat l'informe resultant del procés, on es recullen les necessitats, propostes i criteris a aplicar a l'espai, el departament d'Urbanimse de l'Ajuntament del Prat de Llobregat farà una devolució explicant com s'aplicaran en la remodelació de la plaça i els voltants que tindrà lloc durant l'any 2022, i ho farà en una sessió oberta a les persones participants del procés.
Imaginem la plaça 17 de setembre
#Plaça17desetembre Entre tots i totes pensem la nova plaça 17 de setembre
Quant a aquest procés
Properament s’iniciarà un procés de remodelació i millora de la plaça 17 de setembre i ens agradaria que ens expliquessis com t’imagines la nova plaça.
L’Ajuntament del Prat té previst de remodelar la plaça 17 de setembre durant l'any 2022. Aquesta renovació anirà acompanyada d'una millora de l'accessibilitat de tot l'entorn de la plaça.
Objectiu
Conèixer l’opinió dels veïns, les veïnes i altres usuaris de la plaça sobre les seves preferències en la nova configuració d’aquest espai. Els resultats del procés orientaran la nova estructura de la plaça i la definició dels seus usos futurs.
Qui pot participar?
Aquest procés s’adreça, fonamentalment, als veïns i veïnes que viuen a l’entorn de la plaça, als comerciants que hi tenen el seu negoci i a la comunitat educativa dels centres escolars propers, també al personal del CAP 17 de setembre i les persones que en son usuàries.
Com es pot participar?
S'hi pot participar:
Elaborant propostes a la plataforma Decidim, entre el 18 de gener i el 3 de febrer.
A través de l'enquesta al veïnat i la comunitat educativa, entre el 18 de gener i el 12 de febrer.
Tallers ciutadans oberts, el 3 i 10 de febrer de 18 a 20h a través de la plataforma Zoom.
Metodologia
Mitjançant la plataforma Decidim El Prat s'informarà a la ciutadania sobre la remodelació de la plaça i es recolliran propostes. Als tallers ciutadans es podrà debatre més àmpliament sobre com voldríeu que fos aquest espai. Els tallers estaran dinamitzats per persones expertes en metodologies participatives que vetllaran perquè tothom hi pugui fer les seves aportacions. A banda, l'enquesta recollirà els usos actuals de l'espai i els futurs usos que es podran donar.
Compartir