El procés participatiu per l'elaboració del Pla Local d'Infància i Adolescència del Prat de Llobregat parteix de l'anàlisi la situació dels infants i adolescents al municipi i es desenvolupa a partir d’un procés de reflexió conjunta amb la participació de tots els agents implicats.
L'objectiu final d'aquest procés és la elaboració d'un pla estratègic a quatre anys vista que permetin definir les actuacions a portar a terme en l'àmbit de la infància i l'adolescència.
Concretament el procés participatiu de diagnosi de la situació de la Infància i l’Adolescència del Prat de Llobregat es proposa:
1. Conèixer la situació actual de la infància, l’adolescència i les famílies al municipi, a través d’una anàlisi estadística amb una mirada integral, que tingui en compte els principals àmbits de la seva vida a la ciutat.
2. Identificar les polítiques de la ciutat dirigides a la infància, l’adolescència i les famílies, recollint planificacions i recursos diversos (equipaments, programes, serveis, prestacions, òrgans de participació...)
3. Recollir les necessitats, visions i propostes en relació a la infància i l’adolescència, expressades pel personal tècnic, el professorat, els agents socials i els mateixos infants i adolescents.
4. Definir una agenda de reptes o temes clau per abordar des del futur Pla Local d’Infància i Adolescència del municipi els propers anys.
A nivell legal, aquest procés s'emmarca en la Llei 14/2010 dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència i el Pacte per a la Infància (2013), desplegat per la Generalitat de Catalunya al Pla d’atenció integral a la infància i l’adolescència 2015 – 2018. Aquest marc normatiu i de política pública preveu que els ajuntaments desenvolupin els seus propis Plans Locals d’Infància i Adolescència i creïn les Taules Locals d’Infància i Adolescència.
Compartir